(контра)став

Цената за читање на Е-медиум (Контра)Став е вашата поддршка, претиснете на копчето (Ми се допаѓа/Like) за да ја отклучите содржината за читање, доколку веќе сте активирале (Допаднато/like) претиснете на страна од прозорецот на апликацијата ФБ за исклучување и влез за читање на вестите.

Дизајн: Благој Филипов
Macedonian Albanian Bulgarian English German
Партиите нема да се финансираат од донации од физички и правни лица туку од државниот буџет, од каде за оваа намена треба да се издвојат неколку милиони евра, согласно постигнатите изборни резултати. Ова го потврди премиерот Зоран Заев по двочасовната средба со лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

„Целта на финансирањето на политичките партии е измена која ќе ги направи буквално отпорни на политички влијанија, преку донациите, преку помагања од секаков вид“, рече Заев.

„Ќе одиме на една ваква пресмтка која ќе овозможи многу поголема независност на сите политички партии во РМ“, изјави премиерот.

„И членарините и донациите и останатите приходи како што се кредитите или други приходи треба да останат. Ги има секаде во светот. Но, иако останат тоа значи дека политичките партии сè помалку ќе ги употребуваат кога ќе имаат една ваква независност“, вели Заев.
Минутажите за рекламирања кај медиумите може ќе опаднат, за да биде издржливо во согласност со буџетот, изјави премиерот. Премиерот рече дека очекува за ова решение консензус и од останатите политички партии и граѓаните.

Маркетинг

Од народот за народот
После секој прочитан текст притиснете на еден од рекламните банери еднаш во денот за донирање.
Со кликање на рекламните банери поставени на Веб страницата (Контра)став придонесувате за истражувачкото новинарство во Р. Македонија да биде независно и објективно а воедно немате никаков трошок освен вашата желба за читање на содржината. 
Ви благодариме на довербата, со почит,
(Контра)Став

( Независно ) Рандом Маркетинг 
Top