(контра)став

Цената за читање на Е-медиум (Контра)Став е вашата поддршка, претиснете на копчето (Ми се допаѓа/Like) за да ја отклучите содржината за читање, доколку веќе сте активирале (Допаднато/like) претиснете на страна од прозорецот на апликацијата ФБ за исклучување и влез за читање на вестите.

Дизајн: Благој Филипов
Macedonian Albanian Bulgarian English German
За пет донирани споменици, меѓу кои и на Андон Ќосето, била поведена судска постапка затоа што Градот добил допис од фирмата која ги лиела дека спомениците не биле платени од здружението – донатор.

Ова денеска го истакна градоначалникот Петре Шилегов, одговарајќи на прашање дали здружението што го донирало споменикот на Ќосето се јавило да го подигне.

- Град Скопје доби допис од претпријатието „Рудници и железарница и институти“ што за потребите на здружението ги лиело спомениците што се донирани на Градот Скопје. Тие се неплатени кон нив и од нас е побрано известување каде се наоѓаат, заради потребите за судската постапка што ја водат за долг за неплатени споменици. Градот Скопје примил неплатена донација, рече Шилегов.

Градскиот татко не ја коментираше одлуката на Советот на ппштина Сопиште за поставување на споменикот на Ќосето во нивната општина. Едноставно, само рече, дека тие носат одлуки какви што сакаат. 

Маркетинг

Од народот за народот
После секој прочитан текст притиснете на еден од рекламните банери еднаш во денот за донирање.
Со кликање на рекламните банери поставени на Веб страницата (Контра)став придонесувате за истражувачкото новинарство во Р. Македонија да биде независно и објективно а воедно немате никаков трошок освен вашата желба за читање на содржината. 
Ви благодариме на довербата, со почит,
(Контра)Став

( Независно ) Рандом Маркетинг 
Top