(контра)став

Цената за читање на Е-медиум (Контра)Став е вашата поддршка, претиснете на копчето (Ми се допаѓа/Like) за да ја отклучите содржината за читање, доколку веќе сте активирале (Допаднато/like) претиснете на страна од прозорецот на апликацијата ФБ за исклучување и влез за читање на вестите.

Дизајн: Благој Филипов
Macedonian Albanian Bulgarian English German

Мудри Мисли

Алберт Ајнштајн, теориски физичар и филозоф, писател и еден од највлијателните научници досега. Ајнштајн дал огромен придонес во светот, вклучувајќи ја теоријата на релативитет, квантната теорија на атомските честички
Сестринството при Слепченскиот Претеченски манастир напиша неколку стихови посветени на свештениците и владиците од Грчката православна црква, кои деновиве секојдневно се на улица и протести против правото на идентификација
Има ли (и зошто не) побесценет момент од оној кога примеќаш 152-годишна баба како се расправа со продавачката за да ја дефокусира со цел да краде чоко-банани?
Мајка Тереза е жената која со своето благородно дело кое зрачи со општечовечка љубов и хуманост ги задолжи сите луѓе и народи.
Во 1911 Марија Склодовска-Кири ја доби Нобеловата награда по Хемија.
Во прилог дваесет мисли и мудрости за животот и среќата:
Што мислите дека треба да одберам: Да бидам лут на Господ за она што го немам или да му бидам благодарен за ова што го имам?
Милијардерот и еден од најпопуларните претприемачи во Велика Британија, Ричард Бренсон има еден совет за родителите кои сакаат да изградат кариера, но и да поминуваат доволно време сосвоите деца.
На многумина од нас ни треба мотивација за идеите кои сакаме да ги реализираме. Читањето на психолошки книги како и слушањето на мотивациони говори може да предизвика голема сигурност
Пред некоја мисла остануваш во сомнение, особено гледајќи го гревот на човекот, па се запрашуваш: „Дали со сила треба да победуваме или смирено со љубов?“ Секогаш одлучувај вака: „Ќе
Со жалење ке кажам дека повеќето сфатија но се уште поединци одат со главата на ѕид, но, се поставува прашање,до кога ке тераат така?! Тие што до вчера се
Македонските народни поговорки се куси и мудри пораки кои ги создавал нашиот народ во минатото. Преку нив се изразува длабока мисла за човекот, работата, животот, пријателството и се она
Top