(контра)став

Цената за читање на Е-медиум (Контра)Став е вашата поддршка, претиснете на копчето (Ми се допаѓа/Like) за да ја отклучите содржината за читање, доколку веќе сте активирале (Допаднато/like) претиснете на страна од прозорецот на апликацијата ФБ за исклучување и влез за читање на вестите.

Дизајн: Благој Филипов
Macedonian Albanian Bulgarian English German

Мисла

Надвор врне и не престанува внатре од секаде прокиснува. И во буквална и во преносна смисла таква ни е состојбата..
На својата Фејсбук страна, потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски, вели дека со промената на имињата на главниот автопат во државава (од „Александар Македонски“, во „Автопат на пријателството“) и главниот
Јавноста со негодување реагира по повод изјавата на министерот за здравство, Венко Филипче, кој рече дека кај мајките е одговорноста за големата смртност на доенчињата.
Кога човекот би се издигнат над лигавите замки на сопственото ропство, на кое робство, тој, доброволно му е роб... ... Кога би ги сватил сите тие - итроштини, безначајности
Без паника, без непотребна нервоза и без лоши думи, непристојните предлози, ако ги има, мора енергично да се одбијат, пишува уредникот на „Слободен печат
Дали нашиот Парламент ќе ги погребе градовите и општините кои живеат од своите рудници?
„Шефе немам пари за билет може ли без карта да се возам, оти морам да одам во Биро за вработување да се пријавам дека сум невработен, инаку ако не
Героски во интервју за Тетовската телеевизија Арт со координиран став за решение на проблемот со името дека не е потребен консензус за решавање.
Грција се наоѓа пред тешка задача да создаде внатрешен консензус околу тоа на кој начин ќе пристапи во преговорите со Македонија за решавање на деценискиот спор за името.
Нема што многу може да се додаде за судбината на македонско-грчките разговори за „проблемот со името“ по средбата на Заев и Ципрас во Давос.
Универзитетската професорка Беса Арифи смета дека без казни законските решенија не може да се спроведат, а показател за тоа е фактот дека Законот за јазици од 2008 многу малку
По последните парламентарни избори стана јасно дека Претседателот на државата и Владата на Република Македонија ќе бидат од спротивни политички опции. Со цел да функционираат и двете институции, во
„КАЗАН“ НА СМРТТА - Децата ќе ги осудиме на болна смрт!
Top