(контра)став

Цената за читање на Е-медиум (Контра)Став е вашата поддршка, претиснете на копчето (Ми се допаѓа/Like) за да ја отклучите содржината за читање, доколку веќе сте активирале (Допаднато/like) претиснете на страна од прозорецот на апликацијата ФБ за исклучување и влез за читање на вестите.

Дизајн: Благој Филипов
Macedonian Albanian Bulgarian English German

Став

Јавноста со негодување реагира по повод изјавата на министерот за здравство, Венко Филипче, кој рече дека кај мајките е одговорноста за големата смртност на доенчињата.
Кога човекот би се издигнат над лигавите замки на сопственото ропство, на кое робство, тој, доброволно му е роб... ... Кога би ги сватил сите тие - итроштини, безначајности
Без паника, без непотребна нервоза и без лоши думи, непристојните предлози, ако ги има, мора енергично да се одбијат, пишува уредникот на „Слободен печат
„Шефе немам пари за билет може ли без карта да се возам, оти морам да одам во Биро за вработување да се пријавам дека сум невработен, инаку ако не
Героски во интервју за Тетовската телеевизија Арт со координиран став за решение на проблемот со името дека не е потребен консензус за решавање.
Грција се наоѓа пред тешка задача да создаде внатрешен консензус околу тоа на кој начин ќе пристапи во преговорите со Македонија за решавање на деценискиот спор за името.
Универзитетската професорка Беса Арифи смета дека без казни законските решенија не може да се спроведат, а показател за тоа е фактот дека Законот за јазици од 2008 многу малку
Има простор за подобрување на содржината на Законот за употреба на јазиците и не сум единствениот кој смета дека се работи за комплициран текст кој не е лесно да
Прво, факт е дека во моментот на власт во Македонија е крупниот капитал. Тој може да се нарекува СДСМ, или да членува во СДСМ, или да поддржува идеи на
Новинарот Бранко Тричковски им се обраќа на професорките Каролина Ристова – Астеруд, Симона Груевска – Маџовска, Гордана Силјановска и академик Катица Ќулафкова кои што јавно се спротивставија на Законот
Дали Македонија е до Солун?
Ете, Павле Богоевски, немал никаков проблем со Законот за јазици, кој и кокошкине по селана веќе знаат дека е спротивен на Уставот на Македонија, усвоен “на врат, на нос”,
Шпиуните се меѓу нас. Поточно сега насадени во врвот на ВМРО-ДПМНЕ.
Top